Ingrediënten voor 4 personen
- 4 atlantische zalmhaasjes (diepvries colruyt)
- 500 gr erwten (diepvries)
- 50 gr rucola
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 dl lichte room
- 150 gr parmezaan (blok)
- 400 gr linguine
- 2 el olijfolie
- zwarte peper (molen)
- zeezout (molen)
- zout
Bereidingswijze
- Voorbereiding
- (ontdooitijd + 10 min.)
- - Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
- - Snipper de ui en het knoflookteentje fijn.
- - Rasp de parmezaan.
- Bereiding
- (± 25 min.)
- Kook de diepgevroren erwten 6 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Prak de helft van de erwten.
- Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook 1 min. Voeg de geprakte erwten toe en roerbak 2 min. Voeg de room en de rest van de erwten toe. Meng er 100 g geraspte parmezaan onder en kruid met zwarte peper. Laat even inkoken.
- Kook intussen de linguine gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en roer er meteen de saus onder.
- Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de zalmhaasjes ± 5 min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper en zeezout.
- Afwerking
- Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de rest van de parmezaan en wat rucola. Verdeel er de zalmhaasjes over. Serveer met een groen slaatje.
- Tip
- Ook lekker: vervang de zalm door kabeljauwhaasjes.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?