Gebakken zalm met kruidenroomkaas en gewokte groentjes

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Begin met de kruidenroomkaas.
  2. Pel de sjalot en hak fijn. Hak ook de peterselie en dille fijn.
  3. Meng de roomkaas met de sjalot, peterselie en dille. Breng op smaak met citroensap, peper en zout. Zet even opzij.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  5. Vet een ovenschaal in met een beetje Solo, leg hierin de zalm. kruid met peper en zout. Bak de zalm ongeveer 15min.
  6. Schil de aardappelen en snij in heel dunne frietjes.
  7. Verhit een ruime hoge pan met een klontje Solo. Bak hierin de frietjes mooi goudbruin (ongeveer 5min), roer regelmatig zodat de aardappelen niet in de pan plakken.
  8. Snij ondertussen de venkel in kleine blokjes, doe samen met snijbonen bij de frietjes. Laat meebakken.
  9. Snij de courgette ook in fijne frietjes en doe bij de bakkende groenten. Roer even en laat de groenten garen.
  10. Eenmaal de groenten gaar zijn, kan je serveren.
  11. Verdeel de groenten over de borden, leg hierop het stukje zalm en werk af met een toefje kruidenroomkaas.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?