Gebakken zalm met gepofte quinoa

Deze gebakken zalm met gepofte quinoa misstaat zeker niet bij een feestelijk dinertje. Met Hollandaise saus, gebakken pompoen en een romige risotto een verrukkelijk gerecht!

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Breng 625 ml water met de bouillontabletten aan de kook. Pel en snipper de ui. Meng de quinoa met de zachte boter en de sumak.
  2. Verhit 2 eetlepels van de olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit de ui in ± 5 minuten goudgeel en glazig. Voeg de risottorijst toe en bak de korrels al omscheppend totdat ze glazig zien. Voeg de bouillon toe en breng alles aan de kook. Leg de deksel op de pan en zet de pan in de voorverwarmde oven.
  3. Laat de risotto in ± 20 minuten gaar worden. Schep halverwege de oventijd eenmaal om. Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan en schud ze op keukenpapier.
  4. Halveer de pompoen, verwijder de zaden, snijd hem in parten en schil ze. Snijd de pompoen in kleine blokjes van 1x1 cm. Rasp de gele schil van de schoongeboende citroen en pers de vrucht uit. Pel de knoflook. Meng de citroenrasp met het sap en de peterselie. Pers de knoflook er bovenuit, voeg de pompoen toe en schep alles goed om.
  5. Verhit 2 eetlepels olie in een ruime koekenpan en bak de zalmfilets met de huidzijde naar boven. Bak de zalm aan beide kanten 1 minuut op een hoog vuur. Leg de filets met de huidzijde naar boven in een ovenschaal. Verdeel er het quinoamengsel en versgemalen peper en zout naar smaak over en zet de schaal de laatste 3 minuten van de oventijd van de risotto bij de risotto in de oven.
  6. Bak de pompoen in het bakvet van de zalm al omscheppend op een hoog vuur bruin en net gaar. Voeg zout naar smaak toe. Bereid de Knorr Hollandaise saus met 125 ml koud water volgens de aanwijzingen op de verpakking maar vervang de boter door de crème fraîche.
  7. Schep wat van de saus op het midden van de borden. Schep er wat risotto op en bestrooi met Parmezaanse kaas. Verdeel pompoen er omheen. Leg de gebakken zalm erop en garneer met de pompoenpitten.
  8. Serveer de rest van de saus, de risotto en de pompoen er apart bij.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?