Gebakken witloof met halloumi

Wanneer de Belgische en de Cypriotische keuken samenkomen dan krijg je dit smaakvolle en eenvoudig receptje van gebakken witloof met halloumi. Een veelzijdig recept dat kan dienen als bijgerecht met een stukje vlees of als vegetarische hoofdmaaltijd.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verhit een ruime pan met Solo vloeibaar en snijd de sneetjes brood in kleine blokjes en bak mooi goudbruin en krokant in de pan.
  2. Halveer ondertussen het witloof.
  3. Schep de croutons uit de pan en voeg een royale scheut Solo vloeibaar toe. Leg het witloof in de pan, kruid met een beetje peper en zout en bak mooi gaar.
  4. Maak ondertussen de dressing.
  5. Verwijder de pitjes van de granaatappel en doe deze in een kommetje.
  6. Voeg de grof gehakte walnoten toe samen met het fijngehakte teentje knoflook, rode wijnazijn, 2 el olijfolie, 1,5 el honing, peper en zout. Meng goed en zet even opzij.
  7. Snijd ondertussen de halloumi in dikke plakken.
  8. Als het witloof bijna klaar is, voeg dan de resterende 1,5 el honing toe over het witloof en laat nog kort mee bakken zodat het witloof mooi karameliseert. Haal de gebakken witloof uit de pan.
  9. Leg de plakjes halloumi in dezelfde pan en bak mooi goudbruin (hoog vuur) aan beide kanten.
  10. Serveer het witloof met de halloumi, de croutons en de dressing. Werk eventueel nog af met wat fijngehakte peterselie.

Tip

Verwijder het harde onderste gedeelte niet van de witloof, dan kan je het witloof makkelijker in z’n geheel aanbakken.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?