Bereidingswijze
- 4 Stonken witlof,1 teen knoflook,1 ui,1 pakje ontbijtspek(125 gr)
- 2 el olijfolie,1 th gedroogde oregano.
- Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd de stronken in de lengte doormidden.
- Verwijder de harde kern.Haal de bladeren los en was en droog ze.Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Bak het ontbijtspek in een koekenpan zonder olie of boter in 5 min knapperig.Neem het ontbijtspek met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Voeg de olie toe aan het bakvet in de koekenpan en fruit de ui 2 min.Voeg de knoflook en de oregano toe en bak 1 min mee.Voeg het witlof toe en roerbak op hoog vuur 2 min.
- Voeg op het laatste moment het spek toe.Schep het spek voorzichtig door het witlof.
- Bevat p.p. 215 kcal.7 g eiwit.19 g vet.4 g koolhydraten.
- Komt uit een heel oude allerhande van jaren terug.
- Variatie,
- Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 2 min.Voeg de knoflook,1 bakje in plakjes gesneden champignons(250 g) en 1 tl gedroogde tijm toe en bak 3 min mee.Voeg het witlof en 4 el balsamicoazijn toe en roerbak nog 2 min. breng op smaak met peper en zout.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?