GEBAKKEN WITLOF MET UI&SPEK

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. 4 Stonken witlof,1 teen knoflook,1 ui,1 pakje ontbijtspek(125 gr)
  2. 2 el olijfolie,1 th gedroogde oregano.
  3. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd de stronken in de lengte doormidden.
  4. Verwijder de harde kern.Haal de bladeren los en was en droog ze.Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  5. Bak het ontbijtspek in een koekenpan zonder olie of boter in 5 min knapperig.Neem het ontbijtspek met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  6. Voeg de olie toe aan het bakvet in de koekenpan en fruit de ui 2 min.Voeg de knoflook en de oregano toe en bak 1 min mee.Voeg het witlof toe en roerbak op hoog vuur 2 min.
  7. Voeg op het laatste moment het spek toe.Schep het spek voorzichtig door het witlof.
  8. Bevat p.p. 215 kcal.7 g eiwit.19 g vet.4 g koolhydraten.
  9. Komt uit een heel oude allerhande van jaren terug.
  10. Variatie,
  11. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 2 min.Voeg de knoflook,1 bakje in plakjes gesneden champignons(250 g) en 1 tl gedroogde tijm toe en bak 3 min mee.Voeg het witlof en 4 el balsamicoazijn toe en roerbak nog 2 min. breng op smaak met peper en zout.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?