Gebakken visfilet en een stamppotje van snijbonen met knoflook

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Haal de snijbonen af en snijd ze fijn. Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes van 2 cm. Doe ze in een pan met koud water en een mespuntje bouillonpoeder. Doe een deksel op de pan, breng aan de kook en kook de aardappelen in 15 minuten gaar. Voeg als de aardappelen 8 minuten koken, de snijbonen toe. Goed afgieten en pureren.
  2. Pel en snipper in de tussentijd de ui en de knoflook. Hak de peterselie fijn. Meng de helft van de peterselie met een 1/2e eetlepel paprikapoeder en een mespuntje bouillonpoeder. Bestrooi de vis aan alle zijden met het paprikamengsel.
  3. Laat een pan op hoog vuur heet worden. Spuit 3 eetlepels vloeibare margarine in de pan, voeg de vis toe en bak de vis in ongeveer 5 tot 7 minuten aan alle zijden bruin. Doe de vis op een warm bord en dek af.
  4. Spuit de laatste eetlepel vloeibare margarine in de pan en voeg de ui en de knoflook toe. Bak 2 minuten en bestrooi dan met de rest van de peterselie en een mespuntje paprikapoeder. Schep dit mengsel samen met de Kooroom door de stamppot.
  5. Verdeel de stamppot over 4 voorverwarmde borden en plaats de vis erbovenop.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?