Recept 45**** (2 stemmen)

Gebakken vis

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Vis gerechten

tijd
30 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Dep de vis droog met keukenpapier. Verhit de olie in een diepe braadpan of friteuse tot ca. 170°C. Leg om de temperatuur van de olie te testen een stuk brood in de pan met hete olie; dit moet binnen enkele seconden bruin kleuren.
  2. Wentel de vis en garnalen door de bloem. Schud de overtollige bloem eraf en bak ze in 8 porties, in een paar minuten, goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier, doe in een schaal en houd warm (onafgedekt) in een oven (ca. 100°C) tot alle vis gebakken is.
  3. Verdeel de vis over de borden, bestrooi met wat peper en zout en knijp er een beetje citroensap over. Serveer onmiddellijk.
Tip

Serveer bij de vis een pestodip, gemaakt van een potje Bertolli Pesto alla Genovese en 6 eetlepels zure room. Geef er brood en een gemengde salade met tomaat en komkommer bij om de maaltijd compleet te maken.

Ingrediëntenvoor 6 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie