Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Benodigdheden: 500 gr. naar keuze, van graten en vel ontdaan en in blokjes van 2,5 cm gesneden.
  2. Voor het beslag: 60 gr. bloem, 1 ei (wit en dooier gescheiden), 1 eetlepel olie, 5 eetlepels melk, zout, olie om te bakken,
  3. Voor de saus: 2 eetlepels olie, 1 knoflookteentje, 1 rood pepertje (schoongemaakt en gehakt), 1 dessertlepel geraspte verse gemberwortel, 1 theelepel chilipoeder, 2 eetlepels tomatenpuree, 2 eetlepels tomaten of paprikachutney, 3 eetlepels zoete ketjap of donkere sojasaus, 2 eetlepels rijstwijn of droge sherry, 2 eetlepels water, 1-2 theelepels suiker, zout, zwarte peper uit de molen.
  4. Bereiding: Zeef de bloem in een beslagkom, maak in het midden een kuiltje en doe er de eierdooier, melk, een lepel olie en een mespunt zout in. Klop stevig door. Afdekken en 30minuten in de koelkast zetten terwijl u de saus bereidt.
  5. Verhit de olie in de wok, doe er de knoflook, het pepertje en de verse gemberwortel in en laat het even zacht en glazig bakken. Doe er dan alle ingrediënten voor de saus bij. Breng aan de kook en laat de pan op een laag vuur staan terwijl u de vis bereidt. Maar beslist niet laten koken.
  6. Snij de vis in stukjes en kijk meteen even na of er geen graten achtergebleven zijn. Klop het eiwit zeer stijf en spatel het door het beslag. Dompel steeds enkele stukjes vis in het beslag en bak ze in de hete frituurpan tot er aan alle kanten een knapperig korstje hebben. Op papier leggen en de volgende portie bakken, maar wel warm houden. Stukkenvis in de saus doen, even door en door heet laten worden en meteen opdienen.
  7. Voorbereiding : 40 minuten
  8. Bereiding: 30 minuten voor 4 personen

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?