GEBAKKEN VIJGEN met KRUIDENROOMKAAS in PORTSAUS.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. ;S MIDDAGS VOORBEREIDEN.
  2. RODE PORTSIROOP
  3. Breng de rode port met een flinke eetlepels honing aan de kook en laat op laag vuur indampen tot een lichte siroop.
  4. WALNOTEN
  5. Hak de walnoten zeer grof en verwarm ze met de resterende honing.
  6. 'S AVONDS AFMAKEN.
  7. KRUIDEN ROOMKAAS.
  8. Verwarm de kruiden roomkaas al roerende met een spatel op laag vuur tot ze zacht en mousseachtig wordt.
  9. Rasp er de schil van de citroen bij.
  10. VIJGEN;
  11. Veeg de vijgen aan de buitenkant schoon met keukenpapier en halveer ze.
  12. Verhit de olijfolie in een antiaanbakpan en bak de vijgen 1 minuut op het vruchtvlees
  13. .Draai ze om en zet het vuur uit,
  14. WALNOTEN
  15. Verwarm de walnoten tot ze lauw zijn.
  16. OPMAAK BORD;
  17. Verdeel drie halve vijgen in het midden van het bord.
  18. Vorm met twee kleine lepels een quenelle van de warme kruidenroomkaas en leg tussen de vijgen.
  19. Lepel de walnoten erover en schenk er portsiroop langs.
  20. Decoreer met basilicum.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?