Altijd weten wat je gaat eten?
GEBAKKEN VIJGEN met KRUIDENROOMKAAS in PORTSAUS.
Bereidingswijze
- ;S MIDDAGS VOORBEREIDEN.
- RODE PORTSIROOP
- Breng de rode port met een flinke eetlepels honing aan de kook en laat op laag vuur indampen tot een lichte siroop.
- WALNOTEN
- Hak de walnoten zeer grof en verwarm ze met de resterende honing.
- 'S AVONDS AFMAKEN.
- KRUIDEN ROOMKAAS.
- Verwarm de kruiden roomkaas al roerende met een spatel op laag vuur tot ze zacht en mousseachtig wordt.
- Rasp er de schil van de citroen bij.
- VIJGEN;
- Veeg de vijgen aan de buitenkant schoon met keukenpapier en halveer ze.
- Verhit de olijfolie in een antiaanbakpan en bak de vijgen 1 minuut op het vruchtvlees
- .Draai ze om en zet het vuur uit,
- WALNOTEN
- Verwarm de walnoten tot ze lauw zijn.
- OPMAAK BORD;
- Verdeel drie halve vijgen in het midden van het bord.
- Vorm met twee kleine lepels een quenelle van de warme kruidenroomkaas en leg tussen de vijgen.
- Lepel de walnoten erover en schenk er portsiroop langs.
- Decoreer met basilicum.
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?