Gebakken varkenshaasje met gewokte groentjes

20 (20)
37 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Warm de oven voor op 160°
  2. Kook de bloemkool roosjes gedurende 1 minuut in kokend water en laat ze dan in koud water schrikken.
  3. Verwijder het onderste deel van de asperges.
  4. Schil de aardappelen en snij ze in fijne blokjes. Kook ze beetgaar in gezouten water.
  5. Kruid het vlees en braad het mooi bruin aan in hete Solo.
  6. Gaar het daarna rosé verder in de oven gedurende een 8 tal minuten
  7. Blus de pan van het vlees met de bruine fond en de Porto en laat inkoken tot een gebonden gladde saus.
  8. Snij de groene asperges, de jonge uitjes en de prei in kleine stukken.
  9. Wok al de groenten samen met de aardappelen.
  10. Serveer het vlees op de groentjes en lepel de saus erover.

Advertentie

Reacties (19)

Gepost door Solo op 24 oktober 2012 om 13u49

Dank je wel Sarah. Uiteraard kan je dit recept eindeloos varieren met veel verschillende groenten!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?