Recept 45**** (7 stemmen)

Gebakken sint-jakobsschelpen op een bedje van ratatouille

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Visgerechten

tijd
30 min
prijs
Hoge kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Schrob de schelpen goed schoon want die worden nadien gebruikt bij het serveren.
  2. Ontvel de tomaten, ontdoe ze van het zaad en snij het vlees in reepjes.
  3. Snij de courgette in blokjes en kook ze 5 minuten.
  4. Smelt de helft van de Solo in een pan en voeg de tomaten, de blokjes courgette en de dragon toe.
  5. Laat 10 minuten smoren.
  6. Voeg de balsamicoazijn toe en wat zout en zwarte peper naar smaak.
  7. Scheur de basilicum in sliertjes en roer door de ratatouille.
  8. Haal van het vuur en houd warm.
  9. Verhit de andere helft van de Solo in een koekenpan, laat goed heet worden en bak de sint-jakobsnoten gedurende 2 minuten.
  10. Bestrooi met peper en zout.
  11. Leg op elk bord een schelp. Schep er wat ratatouille in en leg het schelpdiervlees erop. Lekker met verse pasta.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie