Recept 55***** (1 stem)

Gebakken scholfilet met bieten en krielaardappel

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Visgerechten

tijd
25 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Was de krielaardappelen schoon onder stromend water. Ontvel de bieten en snijd ze in kleine blokjes. Pel en snijd de sjalotten in ragdunne partjes, schep de azijn erdoor en laat ze 15 min. staan. Schep tussentijds 1 keer om. Hak de augurk fijn. Schep de augurk met de fijngeknipte bieslook, de peterselie, de platte kaas, de grove mosterd en peper naar smaak door elkaar.
  2. Kook de krielaardappeltjes in water in ca. 15 min. gaar. Strooi het meel in een diep bord en roer er peper naar smaak en de paprikapoeder door. Wentel de scholfilets door het meelmengsel.
  3. Verhit de Becel Original in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de scholfilets ca. 4 min. per kant. Schep de warme gekookte aardappeltjes met de sjalot en de bieten door elkaar en breng op smaak met peper en een beetje gemalen komijn schep het sausje erop. Serveer met de gebakken schol. Garneer met bieslook.

Ingrediëntenvoor 2 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie