Gebakken scampi's met witloof en biersausje

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel de scampi's en ontdoe ze van het zwatre darmkanaal, snipper het witloof en het sjalotje. Smelt wat boter in een pan, stoof het sjalotje glazig, doe het witloof er bij en laat een 15 tal minuten stoven. bak de spekblokjes knapperig en laat ze uitlekken op keukenpapier meng met het witloof.Bak de scampi's in een beetje het olie gedurende een paar minuten aan elke kant, zet opzij maar hou ze warm onder folie. blus de scampipan met het bier, maak de bakresten goed los, laat wat inkoken, doe de room erbij, laat nogmaals wat inkoken strooi de visfond erbij, kruid met peper en zout naar smaak..
  2. Leg in het midden van verwarmde borden het witloof, drappeer er de scampi's rond, verdeel de saus, over de borden, strooi en de gehakte peterselie over.
  3. Geef er knapperig stokbrood bij.

Advertentie

Reacties (6)

Gepost door Monique_14 op 25 december 2012 om 20u51

GEWELDIG LEKKER en VERFIJND, ik heb er véél komplimentjes voor gekregen op Kerstavond!!

Gepost door Love to Cook op 25 december 2012 om 23u23

Dan gaan we dit ook maar eens een keer proberen als ik gasten heb. Groetjes Love

Gepost door Monique_14 op 25 december 2012 om 23u52

Daar ga je echt geen spijt van krijgen!! Groetjes!

Gepost door Love to Cook op 30 december 2012 om 22u59

Hoi Monique, Ik heb dit vanavond gemaakt. Het was lekker, maar iets bitter vonden wij en dat terwijl ik de kern van het witlof had verwijderd. Heb ik iets fout gedaan?Ik had wel geen verse scampi's maar gepelde uit de diepvries en heb kookroom gebruikt. Groetjes Love

Gepost door Monique_14 op 31 december 2012 om 11u38

Dat bittere smaakje verwonderd me echt hoor, misschien ligt het aan het gebruikte bier? Ik heb witbier van Hoegaarden gebruikt dat inderdaad heel zacht van smaak is...... Ik was erg in mijn nopjes met het resultaat, onze gasten ook, ze gaven me een 5***** beoordeling. Groetjes! Monique

Gepost door Love to Cook op 01 januari 2013 om 19u35

Hoi Monique, Ik ga het zeker nog eens maken en dan zal ik Hoegaarden gebruiken. Waarschijnlijk ligt de verfijning van dit gerecht ook aan het bier. Ik heb gewoon pils gebruikt HELAAS. Groetjes Love

Hoeveel sterren geef jij dit recept?