Recept 45**** (22 stemmen)

Gebakken scampi's met een gratin van courgettes

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
60 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Voor de gratin: snij de geschilde aardappelen en de courgettes in dunne schijfjes en verdeel ze in een ovenschaal. Breng 250 ml light room aan de kook. Laat hierin de kaas smelten en voeg nootmuskaat, knoflook, peper en zout toe.
  2. Giet de saus over de aardappels en de courgette en zet deze gedurende 50 minuten in een voorverwarmde oven op 190 °C.
  3. Pel de scampi's en bak ze gaar in de Solo. Giet ze uit de pan en doe er dan de suiker in en laat lichtjes karameliseren. Blus de suiker met de sherryazijn en laat even koken. Voeg 250 ml light room toe en laat even inkoken.
  4. Meng de scampi's in de saus en werk af met fijngehakte bieslook, peper en zout.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (22)

Gepost door Solo op 15 april 2013 om 09u58

Om er voor te zorgen dat je schijfjes aardappel en courgette mooi garen en toch stevig blijven maak je ze best ongeveer een halve centimeter dik Nadine. De hoogte van de gratin bepaal je zelf, maar een zevental laagjes is ideaal.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie