Gebakken scampi's met een gratin van courgettes

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190°C
  2. Voor de gratin: snijd de geschilde aardappelen en de courgettes in dunne schijfjes en verdeel ze in een ovenschaal. Breng 250 ml Solo Crèmefine Cuisine aan de kook. Laat hierin de kaas smelten en voeg nootmuskaat, knoflook, peper en zout toe.
  3. Giet de kaassaus over de aardappels en de courgette en zet de gratin gedurende 50 minuten in de oven.
  4. Pel de scampi's en bak ze gaar in de Solo. Schep ze uit de pan en doe er dan de suiker in en laat lichtjes karameliseren. Blus de suiker met de sherryazijn en laat even koken. Voeg 250 ml Solo Crèmefine Cuisine toe en laat even inkoken.
  5. Meng de scampi's met de saus en werk af met fijngehakte bieslook, peper en zout.
  6. Serveer de scampi’s samen met de courgette-aardappelgratin.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (22)

Gepost door Solo op 15 april 2013 om 11u58

Om er voor te zorgen dat je schijfjes aardappel en courgette mooi garen en toch stevig blijven maak je ze best ongeveer een halve centimeter dik Nadine. De hoogte van de gratin bepaal je zelf, maar een zevental laagjes is ideaal.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?