Gebakken rijst met groenten

Deze gebakken rijst met groenten smaakt heerlijk als bijgerecht bij een sateetje of gegrild stukje kip. Liever zonder vlees? Bak er dan een spiegeleitje bij.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de uien en lente-uitjes in schijfjes. Snijd de paprika's in reepjes. Klop het ei lichtjes op.
  2. Los het Knorr bouillonketeltje op in 1 liter water, voeg gespoelde rijst toe, breng aan de kook, zet het vuur minder en kook gedurende ongeveer 15 minuten (of totdat de rijst zacht is) met een deksel erop. Haal van het vuur en klop los met een vork.
  3. In een brede braadpan verwarmt u vloeibare margarine, braad een ui en de paprika's aan totdat deze lichtbruin en zacht zijn.
  4. Voeg gekookte rijst, groene erwten en sojasaus toe aan de pan. Laat samen verder braden op een matig vuur gedurende ongeveer 4 minuten.
  5. Voeg ei toe en roer de rijst snel onder de groenten. Laat nog 1 minuut warmen.
  6. Dien onmiddellijk op.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?