Recept 45**** (10 stemmen)

Gebakken reefilet met mousse van zoete aardappelen, jus met zoethout en witlof

Dit is een recept van

tijd
90 min
prijs
Hoge kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Kook de porto met het zoethout op, laat een halfuurtje trekken en laat afkoelen.
  2. Kook de zoete aardappelen gaar in gezouten water. Maak er een gladde puree van met melk en boter, en controleer of het goed gekruid is.
  3. Halveer de witlofstronkjes en verwijder de kern.
  4. Bak het witlof op een matig vuur in een eetlepel Solo. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Snij de filet in 12 gelijke delen en sla de biefstukjes licht plat.
  6. Verhit de olie en wat Solo in een pan, bak de reebokfilet op een hoog vuur aan, kruid met zout en peper.
  7. Haal het vlees uit de pan, voeg de porto en de wildbouillon toe, laat inkoken tot een lichtgebonden saus.
  8. Zeef en breng op smaak met zout en peper.
Tip

Serveer de biefstukjes op warme borden, schik het witlof en de puree erlangs en lepel wat saus over het vlees.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (4)

Gepost door Annelies8306 op 09 november 2010 om 12u36

Zoethout vind je bij een apotheker en natuurwinkels

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie