Filets kan men onmiddellijk in boter bakken. Dikke stukken vis kan je best aankleuren aan beide kanten en vervolgens verder garen in een warme oven.
Benodigdheden :
600 g pollakfilets
4 eetlepels bloem
50 g boter
peper en zout
garnituur:
salade van in partjes gesneden tomaat gemend met rucola sla
Bereidingswijze :
1.Verwijder eventuele graten met een pincet. Spoel de filets onder koud water en dep goed droog, kruid met peper en weinig grof zeezout.
Snijd de filets in gelijke porties, wentel de filets in de bloem en klop de overtollige bloem af.
Smelt de boter in de pan op een hoog vuur, zet het vuur zachter als de boter bruist.
Leg de filets op de velkant in de bruisende boter en bak goudbruin. Draai de filets om na 2 minuten, voeg indien nodig nog wat boter toe en laat nog 2 minuten goudbruin kleuren.
Schik de filets op het bord en serveer met tomatensalade en rucola sla
Garnituurtip:
Een gemengde sla of witlofsalade, natuuraardappelen, gestoomde wortelen, gesmoorde witte kool, ...
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?