Bereidingswijze
- Tip :
- Filets kan men onmiddellijk in boter bakken. Dikke stukken vis kan je best aankleuren aan beide kanten en vervolgens verder garen in een warme oven.
- Benodigdheden :
- 600 g pollakfilets
- 4 eetlepels bloem
- 50 g boter
- peper en zout
- garnituur:
- salade van in partjes gesneden tomaat gemend met rucola sla
- Bereidingswijze :
- 1.Verwijder eventuele graten met een pincet. Spoel de filets onder koud water en dep goed droog, kruid met peper en weinig grof zeezout.
- Snijd de filets in gelijke porties, wentel de filets in de bloem en klop de overtollige bloem af.
- Smelt de boter in de pan op een hoog vuur, zet het vuur zachter als de boter bruist.
- Leg de filets op de velkant in de bruisende boter en bak goudbruin. Draai de filets om na 2 minuten, voeg indien nodig nog wat boter toe en laat nog 2 minuten goudbruin kleuren.
- Schik de filets op het bord en serveer met tomatensalade en rucola sla
- Garnituurtip:
- Een gemengde sla of witlofsalade, natuuraardappelen, gestoomde wortelen, gesmoorde witte kool, ...
- Alternatieve vissen:
- kabeljauw, zalm, staartvis, tarbot, griet, paling, tonijn, heilbot, zeebaars, haring, koolvis, hondshaai, zeewolf, schelvis, wijting, leng, zalmforel, zeebrasem, sardien, zeebarbeel, sprot, makreel, meerval, tilapia, snoekbaars, Groenlandse heilbot, ansjovis, steenbolk, heek, nijlbaars, pangasius
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?