Ingrediënten voor 4 personen
- 500 g vastkokende aardappelen
- 250 g gezouten spek
- 1 groene kool
-
- peper en zout
- 1 sjalot
- 1 blad laurier
- 0.5 l kalfsfond
- 2.5 dl witte porto
- 8 halve ontbeende kwartels
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen, snij ze in fijne dobbelsteentjes en kook ze gaar in kokend gezouten water.
- Snij het spek en de groene kool in fijne reepjes. Bak de spekjes krokant in wat Solo en voeg er daarna de gekookte aardappelblokjes en de gesnipperde kool aan toe.
- Stoof alles samen lekker gaar en kruid bij met peper en zout naar eigen smaak.
- Snipper de sjalot en stoof die aan in een klontje Solo. Voeg er het laurierblad, de kalfsfond en de porto aan toe. Laat alles goed doorkoken totdat het ingekookt is.
- Werk de saus af met een klontje Solo en mix ze goed met een staafmixer.
- Bak de kwartels 4 minuten aan beide kanten lichtroze in een hete pan met Solo. Omwikkel ze met zilverpapier en laat ze zo enkele minuten rusten in de oven.
Tip
Serveer de kwartels op de groenten met een lepeltje portosaus.
Andere Solo-leden over dit recept (7)
Gepost door cuisinefun op 29 oktober 2012 om 18u46
Heb ik klaargemaakt ! Lekker ! alleen was 4 minuten aan ieder kant veel te weinig om die kwartels gaar te krijgen . Maar de foto is niet juist want daar staat een in stukken gesneden kwartel op . Ik heb in de kwartels wel een nootje Solo gestoken omdat dat lekkerder is en minder droog .
Gepost door marijkealm76 op 13 oktober 2017 om 19u53
Klopt inderdaad niet met de foto. Ik koop altijd hele kwartels en snij dan de pootjes en de borstfilets eraf. Van de rest trek ik dan een lekkere bouillon.
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?