Ingrediënten voor 4 personen
- 2 kreeften van 650 g
- Bertolli Extra Vergine
- 3 dl schaaldierenfond
- 5 g kerriepoeder
- peper
- 3 dl witte wijn
- 1 dl cognac
-
1 dl Solo Crèmefine Licht
Bereidingswijze
- Laat de visfond met de kruiden en de wijn en de cognac op zacht vuur inkoken en werk af met de Solo Crèmefine Licht.
- Snij de kreeften rauw open en kruid met peper en zout. Bak ze even op een hoog vuur in olijfolie in een Tefalpan. Zet ze daarna 7 minuten in de oven op 170 °C.
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door Cécile Bourgois op 08 december 2015 om 10u06
Ik veronderstel dat de saus pas na het bakken van de kreeft in de oven erover gelepeld wordt ? Of gaat de kreeft in de oven met de saus erover ?
Gepost door Solo op 16 december 2015 om 13u41
Als de kreeft uit de oven komt mag de saus erover.
Hoeveel sterren geef jij dit recept?