Recept 05 (0 stemmen)

Gebakken knolselder en salade van rucola, appel en walnoten

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
15 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Snijd de knolselder in dunne plakken van ca. halve cm. Bestrijk ze met de Becel Original. Halveer de tomaat, schep de pitjes in een zeefje boven een kommetje. Snijd de tomaat in reepjes en snijd de appel in vieren. Verwijder het klokhuis en snijd de appel in 12 partjes. Hak de walnoten grof.
  2. Verhit een grote koekenpan, beleg de bodem met plakken knolselder, bak ze 2 minuten om en om. Haal ze uit de pan en bak op dezelfde manier de rest van de plakken knolselder. Bedek 2 grote (warme) borden met de plakken knolselder. Verdeel de rucola, appel, tomaat en walnoten erover.
  3. Meng het tomatenvocht met de azijn, Becel Slaolie en wat versgemalen peper. Druppel de dressing over de salade.

Ingrediëntenvoor 2 personen

  • 150 g knolselderij
  • 1.5 el Becel Original (vloeibaar) (15 g)
  • 1 tomaat
  • 1 appel
  • 1 el 1 gepelde walnoten
  • 25 g rucola
  • 1.5 tl 1.5 appelazijn
  • 1 el Becel Slaolie (10 g)

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie