Gebakken kipvleugeltjes met rozijntjesrijst

1 (1)
25 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Wel de rozijnen 10 minuten in warm water. Laat ze uitlekken en dep ze droog.
  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken.
  3. Bestrooi ondertussen de kippenvleugeltjes met wat peper en zout. Meng 1 eetlepel suiker met de ketchup.
  4. Verhit in een pan 2 eetlepels Solo Vloeibaar. Wacht tot deze mooi bruin wordt, leg de kippenvleugeltjes erin en bak ze in een paar minuten aan alle kanten bruin. Zet het vuur laag en bak ze 15 minuten.
  5. Bestrijk de kippenvleugeltjes na 15 minuten bakken (met behulp van een kwastje) met het ketchupmengsel en bak nog 5 minuten. Keer ze tussentijds geregeld om.
  6. Verhit ondertussen 2 eetlepels Solo Vloeibaar in een wok, wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken en roerbak de kool 10 minuten. Voeg 0.5 eetlepel suiker, de rozijnen, 0.5 theelepel peper en wat zout toe. Schep de warme rijst erdoor.
  7. Verdeel de rijst over 4 borden en leg de kippenvleugeltjes ernaast.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?