Gebakken kipfilet met wortelen

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Ontdooitijd + 10 min.
  2. - Laat de kippenborstfilets oppervlakkig ontdooien en dep
  3. droog. Snij in 4 gelijke stukken.
  4. - Snij de wortelen in blokjes van 1 cm.
  5. - Verwijder de witte zaadlijsten en de zaadjes uit de paprika en snij in blokjes van 1 cm.
  6. - Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
  7. - Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
  8. Bereiding
  9. (25 min.)
  10. 1 Kook de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
  11. 2 Verhit ondertussen de olijfolie in een hoge braadpan en bak de kipfilets aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
  12. 3 Voeg de sjalot en het knoflook toe en laat 1 min. meebakken.
  13. 4 Roer er de wortelen en de paprika onder en voeg de kippenbouillon toe. Laat ± 20 min. verder garen. Kruid met het kerriepoeder en peper en zout.
  14. Afwerking
  15. Serveer de kip en de groenten met de gekookte aardappelen.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?