Gebakken Kip met rijst, ananas & curry-kokossaus

Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingswijze

 1. -Snijd de kippenborstfilets in blokjes, (heel handig is hiervoor een gewone keukenschaar, dan heb je geen mes en snijplank nodig, spaart tijd én afwas) het maakt niet zo zeer uit of het mooie vierkantjes zijn ofzo.
 2. Let er wel op dat ze ongeveer allemaal dezelfde grootte hebben anders zullen sommige stukjes nog moeten garen terwijl andere (kleinere) stukjes al gaar zijn.
 3. -Zet het water voor de rijst in een kookpan aan de kook met een scheutje zout, zodra dit begint te koken zet je de zakjes rijst erin, dit duurt ongeveer 9 minuten eer ze klaar zijn. Hangt ook af van de rijstsoort zelf (check het pakje).
 4. -Neem een pan en doe er bakboter in, je moet hiermee niet té gierig zijn.
 5. Je kan ook altijd de helft bakboter, en de andere helft olijfolie gebruiken.
 6. wanneer de boter mooi pruttelt en goud is, doe je er de kippenblokjes bij en bestrooi ze rijkelijk met de kippenkruiden. Je hoeft hierbij geen peper of al zeker geen zout meer bij te voegen want de meeste kippenkruiden zijn echt wel al zout genoeg (soms té, valt te zien welke merk je gebruikt).
 7. Snijd ondertussen de ananasschijven in gelijke stukjes en doe ze samen bij de kip in de pan, laat de ananas mooi krokant bruin bakken en de smaken van de kip opnemen.
 8. -Neem nu een steelpannetje of gewoon kleine kookpot en doe er de 30gr boter bij.
 9. Laat die mooi goud worden en voeg er dan de 50gr bloem bij, neem eventueel even de pan van het vuur om dit tot een egale massa te mengen met een garde.
 10. Zet terug op het vuur en laat nog eventjes bakken zodat de 'bloemsmaak' uit het mengsel verdwijnt.
 11. Doe al wat currypoeder bij de roux.
 12. Voeg hierbij dan beetje bij beetje, zodat je geen klonters krijgt, de room en meng zeer goed tot een mooi egaal mengsel.
 13. Voeg de kokosmelk erbij. (ik gebruik gewoon kokosmelk uit een blikje, je kan dit bijna in elke gewone supermarkt vinden)
 14. Voeg naar smaak nog currypoeder erbij tot je een mooie gele saus krijgt.
 15. Doe 1 a 2 eetlepels ketchup erbij voor de smaak en de kleur.
 16. Als de saus te dik is naar wens, of wat te romig naar smaak, kan je altijd een scheutje water toevoegen.
 17. -Giet de gare rijst af.
 18. -Neem de kip & ananas van het vuur
 19. Als je wil kan je de kip, de ananas en de saus al meteen mengen met elkaar, of je kan ze gewoon apart van elkaar laten tot op het bord.
 20. Smakelijk!

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door Fcmeetjesland op 16 oktober 2016 om 15u04

Een heel lekker gerechtje , ik heb een volledige doos cocosmelk gebruikt , als ik saus overheb vliegt die de diepvriezer in ! Dit gerecht is een aanrader !

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?