Recept 55***** (3 stemmen)

Gebakken kalfsfilet met kruidenkorst

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Hoofdgerecht

tijd
40 min
prijs
Hoge kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarmde oven voor op 190°.
  2. Snij de ham in stukjes. Rooster de pijnboompitten en hak ze fijn. Meng de pijnboompitten, de ham, de peterselie en het broodkruim met 1 eetlepel Solo.
  3. Verwarm wat Solo in een braadpan. Schroei het vlees dicht in de braadpan.
  4. Bedek het vlees met het kruidenmengsel en plaats dit in een ovenschotel. Laat het vlees zachtjes gaar worden in de oven.
  5. Hoe lang dit duurt, hangt af van de dikte van het vlees.
  6. Blus de braadpan met de kalfsjus en de Porto en laat dit inkoken tot een licht gebonden saus. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Frituur de kroketten.
  8. Schik het vlees op een bord , leg er een paar kroketjes bij en overgiet het vlees met de saus.
  9. Werk af met een takje peterselie.
Tip

Dien op met asperges

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Solo op 15 april 2010 om 14u20

Asperges kan je toevoegen, maar zijn geen must natuurlijk .

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie