Recept 25** (1 stem)

Gebakken kabeljauw met gefrituurde basilicum

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Ingrediënten:
  2. 1 blik artisjokharten (à 400 g)
  3. 1 eetlepel citroensap
  4. 250 à 300 g kabeljauwfilet
  5. 6 eetlepels olijfolie
  6. zout
  7. versgemalen zwarte peper
  8. 2 takjes tijm
  9. 30 g basilicum
  10. 1 eetlepel balsamicoazijn
  11. frituurolie
  12. Bereiding:
  13. De artisjokharten laten uitlekken, ze halveren en besprenkelen met citroensap. De visfilet droogdeppen met keukenpapier en in twee stukken snijden. De frituurolie verhitten tot 180°C. In een koekenpan de helft van de olie verhitten en de kabeljauw in ± 5 minuten goudbruin en gaar bakken, halverwege keren. De vis uit de pan nemen, bestrooien met zout en peper en ze warmhouden tussen twee borden.
  14. Vervolgens in dezelfde koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en de artisjokharten met de takjes tijm ± 3 minuten bakken onder af en toe omscheppen. Intussen de basilicum ± 1 minuut bakken in de hete frituurolie. De basilicum laten uitlekken op keukenpapier en licht bestrooien met zout en peper. Op het midden van twee borden de artisjokharten leggen (de takjes tijm worden niet meer gebruikt) en daarop de kabeljauw leggen. De gefrituurde basilicum in een mooi bergje erover verdelen. De rest van de olie en de balsamicoazijn erover sprenkelen.

Ingrediëntenvoor 2 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie