Gebakken kabeljauw met een mousseline van notenolie

0 (0)
25 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwijder de laatste graten van de kabeljauw, spoel de vis en dep zorgvuldig droog.
  2. Kook de aardappelen in gezouten water.
  3. Pureer en maak aan met wat melk en room.
  4. Bak intussen de kabeljauw kort rondom aan op een hoog vuur in een mengsel van olijfolie en Solo.
  5. Haal de vis uit de pan en leg de stukken in een ovenschaal met de velkant naar boven.
  6. Strooi de noten over de vis.
  7. Kruid met zout en peper.
  8. Zet alles onder de grill tot de noten licht geroosterd zijn en de vis gaar is.
  9. Maak de saus door ondertussen de dooiers op te kloppen met het limoensap en 2 eetlepels water.
  10. Roer er de resterende Solo en de notenolie onder.
  11. Breng op smaak met zout en peper.
  12. Snij de salie in fijne reepjes en meng onder de puree.
  13. Leg een stuk kabeljauw op een bord, lepel er de saus langs en serveer met de puree.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Gonda_3 op 20 januari 2011 om 20u35

I.p.v. kabeljauw kan men ook koolvis gebruiken. Vraagt iets langere baktijd, daar deze vis steviger is.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?