Gebakken kabeljauw met aardappelpuree en erwtjes

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de geschilde aardappelen gaar in gezouten water. Giet ze af, prak ze fijn en vermeng ze met boter, zout en peper naar smaak. Blancheer de erwtjes 5 min in gezouten water, giet ze af en prak ze grof met een vork. Meng ze met 30 g boter, de gesnipperde munt en zout en peper naar smaak. Bak de vis 6 min op de velkant in 1 el boter en 1 el olijfolie op matig vuur. Laat nog 10 min verder garen in een voorverwarmde oven op 180°C. Verdeel de aardappelpuree over de borden, schik er de erwtjes op en werk af met de kabeljauw. Deglaceer de bakpan met 1 dl wijn. Breng aan de kook, roer er nog wat gesnipperde munt door en bind de saus met een klontje boter.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?