Gebakken ijs op zoete ananas

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Lepel 4 bolletjes ijs en leg deze op vetvij papier terug in de vriezer.
  2. Klop het eiwit los, wentel de ijsbolletjes door het mengsel van paneermeel en fijn gebroken speculaas. Vries de bolletjes zo vul mogelijk opnieuw in. Herhaal na enkele uren deze handeling. Plaats de bolletjes opnieuw in de diepvriezer.
  3. Schil de ananas. Snijd hem in schijven van ca 1cm dik en ontdoe hem van de harde kern.
  4. Bak de ananas in een klontje boter in een antikleefpan. Bestrooi de schijven met suiker en laat goudgeel karameliseren. Bestrooi de schijven daarna lichtjes met venkelzaadjes en zwarte peper.
  5. Rol de marsepein tussen plastiek uit tot ca 5mm dikte en steek er cirkels uit met dezelfde diameter als de ananasschijven.
  6. Schik de marsepeinschijven op vetvrij papier en plaats ze even onder de grill tot deze lichtjes kleuren. Na afkoeling worden de marsepeinschijfjes krokant.
  7. Schik de marsepein onderaan, maak een klein kuiltje in de marsepein en giet er een beetje rum in. Leg er de gekarameliseerde ananas bovenop.
  8. Haal de bolletjes ijs uit de diepvries en bak deze nu pas. Doe dit in een frituurpan op 180°C en bak ze niet langer dan 30 seconden. Plaats het gebakken ijs midden op de ananas.
  9. Gooi een 8-tal spaghettistengels eventjes in de frituurpan tot ze mooi goud kleuren. Laat afkoelen en schik op het ijs.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?