Ingrediënten voor 8 personen
- 500 gram rijst
- 1 liter kippenbouillon
- 1 rode paprika in blokjes
- 2 wortelen in blokjes
- 2 uien in blokjes
- 1 prei in ringen
- 200 gram gekookte erwtjes
- 3 teentjes look
- 1 stukje gember
- 1 scheutje olie
- 1 koffielepel kerriepoeder
- 2 eetlepels zoete sojasaus
- sesamolie
- peper
- zout
Bereidingswijze
- kook de rijst gaar in de kippenbouillon.
- verwarm de olie in een grote wokpan.
- wok de uien, paprika en de wortelen kort en hevig in de hete olie.
- voeg knoflook, gember en prei toe en laat nog 1 minuut mee sudderen.
- roer de rijst mee onder de groenten en laat even meebakken.
- voeg de kerriepoeder en de sojasaus toe.
- breng op smaak met peper en zout.
- voeg de erwtjes toe.
- besprenkel tenslotte een beetje met maïsolie.
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door joyciej op 17 december 2009 om 19u45
Kippenbouillon is NIET vegetarisch...
Hoeveel sterren geef jij dit recept?