use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gebakken gamba's met tomatenfondant
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gebakken gamba's met tomatenfondant

Gebakken gamba's met tomatenfondant

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 24 gamba's
  • 4 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 3 sjalotten
  • 1.5 dl witte wijn
  • 1 blokje Knorr Kruiden Bouquet Provençal
  • peterselie
  • zout
  • 6 grote tomaten
  • 1.5 koffielepels citroensap
  • peper

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Geef de gamba's een frisse douche en dep ze droog.
  2. Haal de tomaten uit hun jasje, doe de pitten eruit en snij het tomatenvlees in blokjes.
  3. Hak ook de sjalotten fijn.
  4. Stoof de sjalotten in de helft van de Solo en doe er tomaten en wijn bij.
  5. Nu het deksel op de pot en alles vijf minuten laten stoven.
  6. Ondertussen heb je tijd om de gamba's te bakken in de rest van de Solo.
  7. trooi er nog wat zout en peper over.
  8. Laat de Knorr Kruiden Bouquet Provençale smelten in de tomatenfondant.
  9. Lepel de tomatenfondant kwistig op voorverwarmde borden en schik er stijlvol de gamba's bovenop.
  10. Versier met enkele blaadjes peterselie en druppel er het citroensap over.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.