Recept 35*** (28 stemmen)

Gebakken eend in een sausje van gember en gebakken appeltjes met gestoofde jonge spinazie en geroosterde aardappels

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Hoofdgerechten voor je feesttafel

tijd
120 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Bak de eend lichtroze in hete Solo Light. Blus de pan met een scheutje calvados, de room light room, een beetje kippenbouillon en het stuk gember. Laat het sausje inkoken en voeg er en lepel honing aan toe.
  2. Schil de appel, snij hem in partjes en bak hem gaar in wat Solo Light. Voeg de appels toe aan het sausje en verwijder de gember. Die was enkel om smaak te geven.
  3. Stoof de gesnipperde sjalot in een pan met de Solo Light en voeg er de jonge spinazieblaadjes aan toe. Kruid af met peper en zout.
  4. Was de aardappels en snij ze in maantjes zonder ze te schillen. Kook ze net niet gaar in gezouten water. Schik ze in een vuurvaste schotel en voeg er peper, zout en de gehakte rozemarijn aan toe. Besprenkel rijkelijk met olijfolie en laat de aardappelen verder gaar roosteren in de oven op 180°C.
  5. Serveer de eend in gembersaus met de spinazie en de aardappelen.
Tip

je kunt de eend ook vervangen door gewoon biefstuk.

Andere Solo-leden over dit recept (9)

Gepost door Vetje op 17 november 2014 om 16u05

hoeveel gember ?vers of poeder?

Gepost door Solo op 21 november 2014 om 12u39

Je kan hiervoor een blokje van ongeveer 5cm verse gember gebruiken Vetje.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie