Recept 45**** (28 stemmen)

Gebakken aubergine met mozzarella

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Italiaanse slaatjes

tijd
20 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verdeel de aubergine in acht ronde plakken van gelijke grootte en dikte.
  2. Leg ze in een vergiet, bestrooi met zout en laat minstens 10 minuten trekken.
  3. Dep de plakken aubergine vervolgens droog met keukenpapier.
  4. Verhit in koekenpan met anti-kleeflaag de Solo Vloeibaar.
  5. Laat daarin de aubergineplakjes mooi goudbruin en gaar bakken in tien minuten.
  6. Keer ze na vijf minuten om in de pan.
  7. Bedruip ze vervolgens met de balsemienazijn en bestrooi naar smaak met zout en peper.
  8. Laat de mozzarella uitlekken en verdeel in vier gelijke plakken.
  9. Schik op elk van de vier borden een plak aubergine met een paar basilicumblaadjes.
  10. Schik de mozzarella erop en bedek met de resterende aubergine.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (20)

Gepost door insideravo op 13 augustus 2015 om 16u26

zelf gekweekte aubergines en op zoek naar een lichte maaltijd (het is te warm om zwaar te koken) dit lijkt me heel geschikt, dus ga ik vanavond klaarmaken

Gepost door Solo op 14 augustus 2015 om 15u51

Hallo insideravo, fijn dat je gevonden hebt wat je zocht. Smakelijk! Groet, het Soloteam

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie