Gebakken asperges met ganda ham, krokant broodkruim en tomatensaus

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Bereidingswijze Tomatensaus
  2. Pel de sjalot en look, hak fijn.
  3. Ontpit de tomaten en snij in grove stukken.
  4. Verhit een scheutje olijfolie in een stoofpotje.
  5. Bak hierin de fijngehakte sjalot en look glazig (zonder te kleuren).
  6. Doe hierbij de tomaten, meng even en laat 10min zachtjes sudderen.
  7. Haal van het vuur, voeg hier bij de blaadjes basilicum, suiker en balsamicoazijn. Mix tot een gladde saus.
  8. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Hou de saus warm.
  10. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  11. Doe het brood in een blender en mix tot kruimels.
  12. Meng de kruimels met enkele eetlepels olijfolie en kruid met peper en zout. Doe de kruimels op een bakplaat en bak mooi goudbruin in de oven (ongeveer 6 a 8 min).
  13. Schil de asperges en verwijder het harde achterste, doe ze in een ruime kookpot met water.
  14. Voeg een beetje citroensap en zout toe aan het water.
  15. Breng het water aan de kook, zodra het kookt, zet het vuur uit en laat de asperges verder garen in het water.
  16. Reken op ongeveer 8 a 10min. De asperges dienen nog wel al dente te zijn.
  17. Haal de asperges uit het water en laat ze even uitlekken.
  18. Verhit een grillpan (of gewone pan) met een klontje Solo en scheut olijfolie.
  19. Bak hierin de asperges nog enkele minuutjes en kruid ze met een beetje zout.
  20. Om te serveren, schep enkele eetlepels tomatensaus op de borden, leg hierop enkele asperges.
  21. Werk af met rucola, Gandaham en het krokante broodkruim.
  22. Smakelijk!

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?