Gebakken asperges met eiersaus en gerookte zalm

2 (2)
30 min
Lage moeilijkheid

Bereidingswijze

  1. Schil de asperges
  2. Klop de eierdooiers op met het citroensap en de sojasaus. Meng er vervolgens de Solo onder. Zorg dat de saus niet schift.
  3. Verhit een ruime hoeveelheid olie in een wok of diepe pan en fruit hierin de asperges, schep ze eruit en leg ze in een schaal met keukenpapier. Kruid ze met peper en de gedroogde algen.
  4. Maak een spiegel van de saus op de borden, schik er de asperges op in blokhutvorm en verdeel er de gerookte zalm en de zalmeitjes op. Een variant op een van de smakelijkste gerechten met asperges die ik ooit at bij Nobu, de bekende Japanse chef.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (6)

Gepost door Solo op 10 mei 2013 om 18u40

Wat fijn dat je het lekker vond Jasmina!

Gepost door Monique_14 op 09 november 2014 om 17u02

groene asperges worden normaal gezien toch niet geschild.......?? Ik hoop dat de saus niet schift als ik ze maak, maar indien wel, dan is een geschifte saus nog te redden door er een lepel koud water aan toe te voegen, ik spreek van ondervinding hoor!!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?