Recept 45**** (7 stemmen)

Gebakken ananas met rozemarijn en tijm, honingijs en een Bretoens koekje

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Paasbrunch en paasrecepten

tijd
35 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Doe 250 g bloem in een kom en maak er een kuiltje in. Doe er 125 g Solo, 60 g suiker, 1 theelepel bakpoeder, 5 g fijn zout, de geraspte schil van een halve citroen en 1 ei bij.
  2. Kneed het mengsel en voeg er 2 eetlepels melk aan toe, zodat het deeg niet te slap en niet te stevig wordt.
  3. Verdeel het deeg in kleine bolletjes en rol ze uit op 1 of 2 cm dikte. Snij er cirkels van 5 cm diameter uit met behulp van een dresseerring. Bewerk het deeg met een met bloem ingewreven flessenhals om het de vorm van een theekoekje te geven
  4. Steek de koekjes 7 minuten in de oven op 220°C tot ze mooi goudgeel zijn.
  5. Snij de ananas in schijven en bak ze in 40 g Solo Vloeibaar, samen met de rozemarijn en de tijm.
  6. Voeg 25 g suiker toe en laat karamelliseren.
  7. Leg de ananasschijven op het bord en versier met het Bretoens koekje en het honingijs.
Tip

Afhankelijk van het seizoen kun je de ananas vervangen door andere vruchten, zoals perziken of mandarijntjes.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie