Gebakken ananas met rozemarijn en tijm, honingijs en een Bretoens koekje

van Gaëtan Colin

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding
  2. Doe 250 g bloem in een kom en maak er een kuiltje in. Doe er 125 g Solo, 60 g suiker, 1 theelepel bakpoeder, 5 g fijn zout, de geraspte schil van een halve citroen en 1 ei bij.
  3. Kneed het mengsel en voeg er 2 eetlepels melk aan toe, zodat het deeg niet te slap en niet te stevig wordt.
  4. Verdeel het deeg in kleine bolletjes en rol ze uit op 1 of 2 cm dikte. Snij er cirkels van 5 cm diameter uit met behulp van een dresseerring. Bewerk het deeg met een met bloem ingewreven flessenhals om het de vorm van een theekoekje te geven
  5. Steek de koekjes 7 minuten in de oven op 220°C tot ze mooi goudgeel zijn.
  6. Bereiding
  7. Snij de ananas in schijven en bak ze in 40 g Solo Vloeibaar, samen met de rozemarijn en de tijm.
  8. Voeg 25 g suiker toe en laat karamelliseren.
  9. Leg de ananasschijven op het bord en versier met het Bretoens koekje en het honingijs.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?