Gebakken ananas met ananasijs en mascarponesaus

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Gebakken ananas met ananasijs en mascarponesaus
  2. Aantal personen/Commentaar: 4
  3. Ingrediënten: 2 rijpe ananassen
  4. Griekse yoghurt
  5. witte en bruine suiker
  6. gelatine
  7. mascarpone kaas
  8. amaretto
  9. Bereiding: Snijd een ananas in blokjes en verpulver het vruchtvlees in de keukenrobot. Laat uitlekken.
  10. Meng de ananaspulp met de yoghurt, wat witte suiker en een uitgeknepen blaadje gelatine. Doe alles in potjes, zet gedurende 1 uur in de diepvries en nadien in de ijskast.
  11. Maak een saus op basis van 6 eetlepels mascarpone, 2 eetlepels bruine suiker en 2 eetlepels amaretto. Meng alles goed en zet in de ijskast.
  12. Voor het opdienen bak je ananasschijven van ongeveer 2 cm dik aan beide zijden goudbruin aan.
  13. Dresseer op een bord, schep de saus erover en zet er een potje ananasijs bij.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?