Gebakken aardappelen

Wat zijn we dol op gebakken aardappelen, zeker als ze kruidig en krokant bereid zijn, zoals in dit eenvoudige recept. Echt keilekker!

8 (8)
25 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken van gelijke grootte, zodat ze egaal garen. Doe ze in een kookpot en voeg koud water bij tot ze net onderstaan. Breng aan de kook en laat garen tot je er met een vork in kunt prikken maar toch nog moet duwen. Giet ze af en laat op kamertemperatuur komen. Snijd ze in plakjes van 0,5 cm.
  2. Zet een pan op het vuur, giet er 3 eetlepels vloeibare margarine op en roer er een bouillonblokje in los. Bak de helft van de aardappelschijfjes aan beide kanten goudbruin. Houd ze warm in een schotel en bak op dezelfde wijze de rest van de aardappelschijfjes goudgeel.

Tip

Werk af met verse gehakte peterselie. Deze aardappeltjes zijn ook koud lekker met mayonaise.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?