Ingrediënten voor 4 personen
- 400 GR bloemige aardappelen
- 500 GR Gemengd gehakt
- 4 EL tomatenketchup
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 400 g gehakte tomaten (uit blik)
- 200 ml tomatenpassata
- 4 el paneermeel
- 1 ei
- nootmuskaat
- peper en zout
- basilicum
- 20 g boter
- 8 kerstomaatjes
Bereidingswijze
- Snijd de geschilde aardappelen in blokjes.
- Meng het gehakt, 2 el tomatenketchup, het ei en paneermeel. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout en maak er 12-15 balletjes van. Bak de balletjes enkele minuten aan in boter.
- Versnipper de ui en het teentje knoflook en leg samen met de aardappelblokjes op een grote bakplaat. Meng de tomatenblokjes, passata en 2 el ketchup. Kruid met wat gehakte basilicum en meng dan onder de aardappelen.
- Leg er de gehaktballetjes bovenop en bak 30 à 40 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C. Roer halverwege de baktijd goed om en voeg de gehalveerde kerstomaatjes toe.
- Strooi er de geraspte kaas over. Verdeel over vier borden en werk af met basilicum.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?