Recept 05 (0 stemmen)

GEBAKKEN AARDAPPELEN (BASIS)

Dit is een recept van

tijd
40 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Snijd de aardappelen in gelijke stukken en spoel ze onder stromend koud water af. Breng de aardappelen aan de kook met zo veel water dat ze net bedekt zijn en voeg een flinke snuf zout toe.
  2. Draai het vuur lager en houd het water tegen de kook aan. Kook de aardappelen in 15-20 min. gaar, tot de punt van een scherp mes makkelijk door het kruim glijdt.
  3. Giet de aardappelen af. Zet de pan terug op laag vuur en stoom de aardappelen in 30 sec. droog. Haal de pan van het vuur, schud de aardappelen om en laat ze afkoelen.
  4. Meng voor het kruidenzout het zeezout met het paprikapoeder en de tijm. Schep door het zout.
  5. Snijd de aardappelen in plakken van 1 cm. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aardappelen in 3-4 min. per kant goudbruin en krokant.
  6. Voeg op het laatste moment de boter toe en bak nog 1 min.
  7. Schep de aardappelen op een schaal en bestrooi met kruidenzout naar smaak.

Bron: JUMBO

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie