Ingrediënten voor 4 personen
- 2 sjalotjes of 1 ui
- 1 kleine komkommer, geschild, in stukjes
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 theelepel paprikapoeder
- 2 eetlepels olijfolie
- 100 ml groentebouillon
- 400 gram gepelde tomaten
- 500 ml gezeefde tomaten
Bereidingswijze
- Pureer de sjalotjes, komkommer, knoflook, paprikapoeder en olijfolie met de staafmixer of in de keukenmachine. Schenk er, als je de soep te dik vindt, de bouillon bij.
- Voeg de gepelde tomaten en de gezeefde tomaten met sap toe en pureer alles tot een gladde soep.
- Voeg peper en zout naar smaak toe en laat de soep in de koelkast goed koud worden.
- Serveer de soep in glazen of kommen, gegarneerd met een blaadje basilicum
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?