Recept 45**** (33 stemmen)

Gazpacho van paprika en tomaat

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

soepen

tijd
165 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Was de tomaten. Verwijder de steeltjes. Dompel ze enkele seconden in kokend water. Als de schil begint los te laten, laat u ze uitlekken en pelt u ze.
  2. Was en droog de basilicum en trek de blaadjes eraf.
  3. Was de paprika's en dompel ze 5 minuten in kokend water.
  4. Laat ze uitlekken en pel ze. Verwijder de pitjes en snijd ze in dobbelsteentjes.
  5. Verwijder de korst van de sneetjes toastbrood en pel de look.
  6. Doe de tomaten, de paprikablokjes en het brood in de kom van een mixer.
  7. Voeg de olijfolie, de azijn, het citroensap, de look, de basilicumblaadjes en de tabasco toe.
  8. Mix tot u een dikke soep krijgt. Breng op smaak en giet de soep in kommetjes.
  9. Zet de kommetjes minstens twee uur in de koelkast.
  10. Dien de gazpacho goed gekoeld op, versierd met een blaadje platte peterselie.

Ingrediëntenvoor 6 personen

Andere Solo-leden over dit recept (13)

Gepost door Spoedrex op 08 december 2015 om 09u09

Hoeveel ml soep krijg je van dit recept (voor 6 personen, hoeveel ml per persoon heb je dan?)?

Gepost door Solo op 16 december 2015 om 12u41

Dag Spoedrex, je krijgt hier per persoon 1 klein glaasje soep uit. Dit is maar een klein apertiefhapje!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie