gâteau aux noix (grootmoeders walnoten taart)

Ingrediënten voor 6 personen

  • 10 hele walnoten
  • 180 gram walnoten (in kleine stukjes)
  • 120 gram suiker
  • 3 eieren
  • 60 gram bloem
  • 1 eetlepel rum
  • 1 mespuntje zout
  • 50 gram poedersuiker
  • 1 snufje kaneel
  • 100 gram gesmolten boter

Bereidingswijze

  1. verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. klop de eierdooiers met de suiker totdat er een luchtig (bijna)wit mengsel ontstaat. voeg de boter, de stukjes walnoot,de bloem en de rum toe. klop de eiwitten samen met het zout stijf en spatel dit voorzichtig door het walnoot-rum mengsel heen. vet een cakevorm in en vul deze met het beslag. bak dit 30 min. laat een half uur afkoelen. decoreer daarna met poedersuiker,kaneel en de 10 walnoten
  3. serveertip : naturel kwark of vanille ijs

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Stannie79 op 04 oktober 2020 om 16u57

Lekker van smaak, met verse walnoten uit de tuin, maar ik zou de volgende keer toch zelfrijzende bloem nemen, of een koffielepel bakpoeder toevoegen. Dat lijkt me een foutje in het recept.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?