Recept 05 (0 stemmen)

Gaspacho-cappuccino van erwtjes

Dit is een recept van

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Kook de diepvrieserwtjes gaar samen met de fijngesnipperde ui. Spoel onmiddellijk met koud water om de groene kleur goed te behouden en het kookproces te stoppen.
  2. Schil en ontpit de komkommer en snij deze in stukjes.
  3. Snij de avocado in stukjes.
  4. Voeg bij de groene groenten de munt, 300 ml water, zonnebloemolie, fleur de Sel en appelcider. Mix het geheel en zeef tot een homogene, gladde gaspacho. Kruid af met peper en zout en voeg eventueel wat bouillon toe tot de gewenste dikte.
  5. Spoel 20 g eekhoorntjesbrood en kook het samen met de melk en de room.
  6. Verwijder de paddestoelen en breng het melk-room mengsel op smaak met peper en zout. Zet hier de mixer in en zorg voor een dikke laag schuim.
  7. Vul je glaasjes voor 2/3 met de gaspacho. Schep met een soeplepel een wolkje schuim en giet dit voorzichtig op het soepje.
  8. Maal 5 g gedroogd eekhoorntjesbrood tot een fijn poeder. Werk af met wat poeder eekhoorntjesbrood.
Tip

Je kan de gaspacho perfect een dag op voorhand maken. Dat bespaart je tijd op de dag zelf.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie