Ingrediënten voor 4 personen
- 20 tijgergarnalen (diepvries)
- 4 tenen look
- 4 gepelde tomaten
- 1 rode peper
- 5 eetlepels olijfolie
- 1/2 deciliter sherry (medium dry)
- 2 eetlepels peterselie
- peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Ontdooi de garnalen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Dep de ontdooide garnalen droog met keukenpapier en prik ze aan de houten spiesjes. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Pel de tenen knoflook en snijd ze in plakjes.
- Verwijder de zaadjes uit de peper en hak de peper fijn.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en peper heel even zachtjes aan. Leg de garnalenspiesjes in de pan en bak ze in 3-4 minuten zachtjes tot ze roze kleuren. Keer ze halverwege.
- Leg de spiesjes op een warme schaal en houd ze warm onder alufolie.
- Roer de tomaten en sherry door het bakvet en verwarm het geheel tot een rulle, dikke saus ontstaat.
- Schep de peterselie erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.
- Schep de saus over de garnalenspiesjes en Serveer.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?