garnalensoep

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. 300 g gekookte scampi
  2. 75 cl kippenbouillon
  3. 150 g Chinese vermicelli (mie)
  4. 3 lente-uitjes
  5. 1 eetlepel geraspte verse gemberwortel
  6. 1 eetlepel arachideolie
  7. 1 eetlepel sesamolie
  8. 1 eetlepel sojasaus
  9. 1 eetlepel sherry
  10. peper en zout
  11. Bereidingswijze
  12. Breng 1 dl water aan de kook. Doe er de vermicelli bij. Neem van het vuur af, dek af en laat 3 minuten onaangeroerd staan. Spoel de vermicelli dan onder de koudwaterkraan en laat goed uitlekken.
  13. Snipper het wit van de lente-uitjes. Fruit het glazig in de arachideolie. Voeg er de gemberwortel aan toe. Roerbak 2 minuten.
  14. Pel de scampi's. Doe de pellen bij de bouillon. Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes sudderen.
  15. Zeef de bouillon. Voeg er de scampi's, de sojasaus en de sherry aan toe. Laat 3 minuten goed doorwarmen. Doe er de vermicelli bij. Kruid naar smaak bij met peper en zout.
  16. Verdeel de hete soep over kommetjes en werk elke portie af met een paar druppels sesamolie en het gesnipperde groen van de lente-uitjes.
  17. Even anders
  18. Met reepjes kipfilet of biefstuk in plaats van scampi brengt u weer een andere soep op tafel.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?