Bereidingswijze
- Bereiding:
- Garnalen pellen, de pellen in een kookpan onder water zetten en ongeveer een kwart uur laten koken
- De pellen door een zeef gieten, kookvocht opvangen en pellen laten uitlekken. Peterselie f
- Uien in grove stukken snijden en even in een kookpan laten kleuren met een beetje olijfolie
- Tomatenpuree toevoegen samen met het opgevangen kookvocht van de garnalenpellen
- 15 minuten zachtjes laten koken
- Pan van het vuur nemen, 2/3 van de gepelde garnalen toevoegen en de soep direct mixen tot een gladde massa. . Zout en cayennepeper naar smaak toevoegen
- Voor het opdienen de soep aan de kook brengen, de cognac toevoegen en wachten tot ze opnieuw kookt
- De soep in de borden gieten, de overige garnalen over de borden verdelen, met een streepje room overgieten en een beetje peterselie over garnalen met room strooien
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?