Ingrediënten voor 4 personen
- 100 gr doperwten ( diepvries) ontdooid
- 200 gr rauwe garnalen ( diepvries ) ontdooid
- 1 ui gepeld grof gehakt
- 1 handje verse dille grof gehakt
- 1 ei
- 3 el bloem
- 3 el olijfolie
- bloem om te bestrooien
- sla om erbij te serveren
Bereidingswijze
- Deze garnalenkoekjes zijn niet alleen prachtig lichtgroen door de doperwtjes en dille, maar ook nog eens heerlijk als voorgerecht!
- Voor de citroenmayonaise:
- 4 el mayonaise
- 2 el yoghurt of kwark
- rasp en sap van 0,5 citroen
- Kook de doperwten in een pan met water en wat zout in ca. 5 minuten gaar.
- Giet ze af en spoel ze onder koud stromend water.
- Pureer in een keukenmachine de doperwten met de garnalen, ui, en dille.
- Meng er het ei en de bloem door.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Laat het mengsel in de koelkast in minimaal 30 minuten opstijven.
- Meng intussen de ingrediënten voor de citroenmayonaise en zet tot gebruik in de koelkast.
- Bestuif je handen met bloem en vorm van het garnalenmengsel 8 kleine balletjes.
- Plat de balletjes iets af tot koekjes en wentel ze door wat bloem. Verhit de olie in een ruime antiaanbakpan en bak de koekjes (eventueel in porties) ca. 2 minuten per kant tot ze gaar en goudbruin zijn.
- Serveer ze op een bedje van gemengde slablaadjes met de citroenmayonaise
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door lekkerbekje24 op 28 maart 2013 om 17u29
bronvermelding http://www.vriendin.nl/slank-gezond/recepten/406/recept-voor-garnalenkoekjes-met-citroenmayonaise
Hoeveel sterren geef jij dit recept?