Garnalencocktail

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Garnalencocktail
  2. Deze klassieker van vroeger is een eenvoudig gerecht, maar pure verwennerij en behoeft geen moderne interpretatie. Dit voorgerecht behoord ook tot het klassieke kerstmenu.
  3. Ingrediënten
  4. • 300 gr Noordzeegarnalen, vers handgepelde
  5. • 1 krop sla, in chiffonade
  6. • 2 eieren, hardgekookt
  7. • 2 tomaten, gepeld, ontpit en in blokjes
  8. • peterselie, fijngehakt
  9. • 1 citroen
  10. • 4 el cocktailsaus
  11. • 8 scampi’s, gepeld en gebakken
  12. Keukengerei
  13. • Champagnecoupe
  14. Bereidingswijze
  15. • De bovenrand van champagnecoupe inwrijven met citroen.
  16. • Peterselie op een bord strooien en de coupe in de peterselie dompelen.
  17. • De bodem bedekken met chiffonade (in dunne reepjes gesneden) van sla (of gemengde sla).
  18. • Daarop de garnalen napperen met cocktailsaus (eventueel met een spuitzak).
  19. • Elk glas garneren met een schijfje tomaat, een kwartje ei en op de rand van het glas een schijfje citroen en gebakken twee scampi’s (optioneel).
  20. Serveertips
  21. • Zet de champagnecoupe op een dessertbordje, garneer de voet van het glas eventueel met kantpapier en serveer.
  22. Kooktips
  23. Noordzeegarnalen: de kaviaar van de Noordzee, de onovertroffen grijze garnalen.
  24. Cocktailsaus kan men zelf maken door mayonaise te verwerken met wat tomatenketchup, wat paprikapoeder en een scheutje sherry, whisky, cognac of porto (naar eigen voorkeur).
  25. Variatie op een champagnecoupe:
  26. o Doe de garnalen in een gekruld blad ijsbergsla (met wat tuinkers), welke op een dessertbord is geschikt.
  27. o vervang coupes door vierkante glazen of stijlvolle, moderne, vierkantige of rechthoekige bordjes

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?