Garnalencocktail met pompelmoes en kwartelei

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Was de komkommer, halveer hem en schil hem met een dunschiller. Snijd er in de lengte reepjes van tot je aan de zaadlijst komt. Snijd de reepjes in kleine dobbelsteentjes (brunoise).
  2. Snijd de vleestomaten in kwartjes en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  3. Pel de pompelmoes en verwijder zoveel mogelijk van het witte vlies. Snijd de pompelmoes in dunne schijfjes.
  4. Hou vier kleine takjes dille apart als decoratie en hak de overige dille fijn.
  5. Doe de garnalen in een kom, samen met de tomaat- en komkommerblokjes en de dille. Meng alles voorzichtig door elkaar.
  6. Meng in een kommetje de mayonaise, de ketchup en een theelepeltje whisky. Voeg deze cocktailsaus toe aan het mengsel en meng alles opnieuw voorzichtig. Kruid naar smaak met peper en zout.
  7. Neem vier glazen coupes, liefst met hoge voet. Leg in elk glas een bodem van pompelmoesschijfjes.
  8. Verdeel hierover het mengsel van garnalen, komkommer en tomaat.
  9. Breng wat water aan de kook en leg er de kwarteleitjes vlak voor serveren zo’n 30 seconden in. Leg op elk glaasje een gepeld, hardgekookte kwarteleitje en werk af met een takje dille.

Tip

Dit ging écht supersnel. Ik had stiekem de ingrediënten thuis al gesneden: coupes vullen en klaar!

Advertentie

Reacties (1)

Gepost door blozend kriekske op 30 november 2018 om 13u23

zal het ook eens proberen

Hoeveel sterren geef jij dit recept?