375 g rauwe scampis (hou schelpen en koppen bij, verwijder darmkanaal)
300ml droge witte wijn
1 ½ ui fijngesneden
3 stengel bleekselder, fijngesneden
2 teen knoflook
3 el tomatenpuree
1,50l visbouillon
1 courgette , in kleine blokjes gesneden
1,5 tomaat in kleine blokjes gesneden
187,5 ml passata
Snufje saffraandraden
Snufje cayennepoeder
¾ tl paprikapoeder
1,5 el fijngesneden bladpeterselie
3 el slagroom
Verhit olie op hoog vuur in grote koekepan met zware bodem en bak de garnalenkoppen en schalen 3-4 min al roerend en plet ze met puree stamper. Schenk de 100ml wijn er bij en kook 1min. Voeg ui, bleekselder, knoflook, tomatenpuree erbij en roer alles goed. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat op middelhoogvuur 10 min doorkoken. Schenk door zeef boven grote pan. Druk de laatste sappen uit de zeef en gooi de afval weg.
Dag zelf
Haal op tijd uit de frigo
Verhit de bouillon opnieuw, voeg courgetteblokjes, tomatenblokjes, passata, saffraan, cayennepeper en paprikapoeder toe + pz. Verwarm 5min op laag vuur zonder te koken.
Voeg de garnalen + peterselie toe en verwarm 2-3 min. Voeg een el room toe.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?