GARNALEN-SAFFRAANSOEPJE

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding: 30 min
  2. Dag zelf: 5 minDag ervoor
  3. Bereid ingredienten voor:
  4. 3,5 el olijfolie
  5. 375 g rauwe scampis (hou schelpen en koppen bij, verwijder darmkanaal)
  6. 300ml droge witte wijn
  7. 1 ½ ui fijngesneden
  8. 3 stengel bleekselder, fijngesneden
  9. 2 teen knoflook
  10. 3 el tomatenpuree
  11. 1,50l visbouillon
  12. 1 courgette , in kleine blokjes gesneden
  13. 1,5 tomaat in kleine blokjes gesneden
  14. 187,5 ml passata
  15. Snufje saffraandraden
  16. Snufje cayennepoeder
  17. ¾ tl paprikapoeder
  18. 1,5 el fijngesneden bladpeterselie
  19. 3 el slagroom
  20. Verhit olie op hoog vuur in grote koekepan met zware bodem en bak de garnalenkoppen en schalen 3-4 min al roerend en plet ze met puree stamper. Schenk de 100ml wijn er bij en kook 1min. Voeg ui, bleekselder, knoflook, tomatenpuree erbij en roer alles goed. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat op middelhoogvuur 10 min doorkoken. Schenk door zeef boven grote pan. Druk de laatste sappen uit de zeef en gooi de afval weg.
  21. Dag zelf
  22. Haal op tijd uit de frigo
  23. Verhit de bouillon opnieuw, voeg courgetteblokjes, tomatenblokjes, passata, saffraan, cayennepeper en paprikapoeder toe + pz. Verwarm 5min op laag vuur zonder te koken.
  24. Voeg de garnalen + peterselie toe en verwarm 2-3 min. Voeg een el room toe.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?